onsdag 7 mars 2012

Kommunträff

Så bjöd kommunen på informationsmöte och mat. Vi fick veta att det bodde ca 5500 fantastiska människor i bygden, framtidsvisioner fanns det gott om, historia och gammal kultur flödade det av, vilket vi ska ta oss en rundtur för att beskåda. Vi hade först tänkt att stanna hemma och titta på tv, men av någon anledning gick vi det "det kunde ju vara trevligt" och vi ångrade inte en sekund. Kontakter knöts som aldrig förr, nyupptäckt av en granne som bor på andra sidan ängen, herrn som visade gamla intressanta vägar på kartor runt Essunga kommmun, turistchefen som visste varenda historiskt minne i vår lilla socken. Ett fantastiskt initiativ från kommunen som visar fördelarna med att bo bortomstaden, närheten och gemenskapskänslan och hjälpsamheten som finns här. 

/Lars 
Ps Den trevlige lokaldelens reporter från Nya Lidköpinstidningen envisades med att få med just oss på bild och även intervju. 

1 kommentar:

  1. Går och tänker på att allt kommer igen på något sätt... Någon gång runt 1980 fick Signe och Bertil i en annan liten socken i Skaraborg också besök av en trevlig ung reporter på Nya Lidköpingstidningen. Han hette Börje Andersson och var väldigt bra på att skriva positivt om allt som kan utspela sig på landsbygden, Sådär 35 år senare så slumpar det sig så att deras barnbarn Johanna med sambo blir intervjuade av samma reporter från samma tidning.
    Förresten inget konstigt att just ni fick stå för positiva nyinflyttade, eller!!!
    LA

    SvaraRadera