onsdag 18 april 2012

Trappan är redan sopad och planeringen har långsamt börjat växa fram för om något år eller två, efter lite renovering kommer vi att få inneboende i hönshuset. Här ska de tvåbenta få bästa bohag med utsikt över åkern. Servicen kommer vara god och alla förnödenheter kommer att finnas att tillgå. Enda problemet är att få katten Iris att förstå att detta inte är ett ställe för henne då hon nuförtiden vilar middag i hönslådorna.

/Lars

2 kommentarer:

  1. Jaga aldrig en höna om det finns en tupp bland hönsen. Av egna erfarenheter vid mycket ung ålder är detta inget att rekommendera. Slutade med att tuppen pickade mig i benet och det gjorde ont, vill jag lova..ok, lite får jag väl skylla mig själv..
    Sedan dess är min relation till höns inte den bästa. Det enda jag gillar med höns är äggen, de ligger mig varmt om hjärtat! Inget bak utan ägg! Vilka bak ni ska komma att göra i Ekelund.. Härligt! Ser framför mig hur Johanna sätter på sig stövlarna, går ner till hönshuset, talar med hönorna och ger dem mat, allt med varsamhet och kärlek. Hon hittar sedan varma ägg som hon försiktigt plockar upp och tar med sig in. Sedan bakar hon en saftig kaka, vars ljuvliga doft spris i hela huset... Livet på landet är underbart!

    SvaraRadera
  2. Lotta, tack för dina tankar. Kom hit och ät kakan jag bakar!

    SvaraRadera