måndag 25 juni 2012

Farbror Lars

Låt mig få presentera den minsta vapendragaren i familjen. Jag kan nu titulera mig som farbror Lars, låter ju helt fantastiskt.

/Lars

torsdag 21 juni 2012

Lie

Med högsta högg och ett svep som en äkta bondkvinna, kapande hon gräs i den snabbaste takten i byn på säkert tio år. 
Koldioxidfritt och tyst föll det allt för långa gräset till marken. 

/Lars

Jobb

Det kan vara ett hårt jobb att vara intensivvårdssjuksköterska.

/Lars

tisdag 19 juni 2012

Till kvälls.

Satt och beundrade den gula vallmon som nästan tappat alla sina kronblad men är precis lika vacker som innan. Som kvällslektyr blir det Svenska byggnadsvårdsföreningens tidning. Känns som att jag har det ganska bra!

/Johanna



Ara

Jag hade tidigare hejat på Ara Abrahamian så som man hejar på andra idrottare/sportstjärnor, tills han var med i Mästarnas mästare då han steg i graderna. Igår såg jag en dokumentär på svtplay med honom och har nu en ny idol. Han är riktigt inspirerande. Jag var efter dokumentären ute och sprang igår, det blir nog en tur idag också... Jag har som mål att jag skall springa milen under en timma när semestern är slut. Skriver det här, så upp till bevis!

http://www.svtplay.se/video/140602/del-1

Någon som hakar på?

/Johanna


måndag 18 juni 2012

Blomstertid

Den förra buketten stod någon dag för länge och hann bli lite för vissen, varför gör dom nästan alltid det? Men nu pryder detta ögongodis vårt bord.

/Johanna


söndag 17 juni 2012

Hall


Jag fick bara börja om jag lovade att göra klart projektet under helgen... Löftet var givet, och jag tog tag i hallgolvet. Man vet inte riktigt hur stort ett projekt blir när man börjar med det, eftersom det oftast kommer en eller två "överraskningar" när man väl startat... Detta projektet blev dock ganska så lagom överkomligt. Under lager av en plastmatta och en linoliummatta och en träskiva fanns ett fint trägolv. Tänk så mycket bättre det genast blev! Detta var mitt andra lite längre ögonblick igår som jag var i stunden.

/Johanna







lördag 16 juni 2012

Här och nu

Har en tid varit lite dålig på att vara i stunden, istället ser man framåt eller bakåt, man är ofta några dagar framåt i tanken istället för att vara fullt närvarande i nuet. Jag dagdrömmer mer än gärna, men ibland springer dagarna iväg och man inser att man inte har haft ett ögonblick då man stannat upp och reflekterat att man uppskattar stunden man är i. Idag har jag haft två sådana stunder. Vi åkte på en tripp med bilen idag och ett intressant dokumentärt radioprogram fångade våra öron, när vi stannade för att gå ur bilen så öppnade sig himlen för regnet och åskan dånade utanför. Vi satt kvar och den lugnt berättande rösten i radion fick höjas för att överrösta regnet smattrandes mot rutan. Regnet gjorde miljön så abstrakt vacker. En stämningsfull stund, här och nu.

Den andra stunden skriver jag mer om vid ett annat tillfälle...

/Johanna



Tensta

Trots att både Lars och jag var riktigt trötta igår så åkte vi till Alingsås och träffade Moa och tittade och lyssnade på Adam Tensta, vilken förebild. Riktigt bra, grym på musik, bra texter, bra bas, nykterist, mot droger och vegetarian. Förebild som sagt. De flesta av Alingsåsana var nog hemma för att se fotboll, men vi är glada att vi gick, en energiboost! Enda tabben var att vi inte tog med LPn och fick den signerad, får ta med den nästa gång!

/Johanna





onsdag 13 juni 2012

Trädgårdsrabatt

Framför huset finns en trädgårdsrabatt som har vuxit ingen genom åren, men i dag tyckte jag det var dags att rensa lite och se vad som gömde sig bland alla gräs och mossa. Arbetet har börjat men det tar nog några dagar, eftersom jag kom framåt endast 0.5m på två timmar idag. 

/Lars


tisdag 12 juni 2012

måndag 11 juni 2012

Akai

På golvet lite gömt ibland alla andra förstärkare och diverse elektronik stod denna lilla varelse, lite skitig och naken av förlusten av vissa delar. Ägaren gav bort den till mig och jag tackade och bugade djupt och körde fort hem igen för att testa och se om det gick att spela in från Vinyl. Så precis i denna stund snurrar lencon och Akaien rullar och jag väntar på resultatet.
Ljud är fantastiskt.

/Lars

lördag 9 juni 2012

Fynd

De senaste second hand fynden är bland annat denna härliga kaffemal och medicinask. Saker som är mycket bra att ha!

/Johanna


Senaste

Det som rullar på LP-spelaren nu är det senaste inköpet, som är Den Svenska Björnstammen med ETT FEL NÄRMARE RÄTT. Rekommenderas varmt.

/Johanna


fredag 8 juni 2012

Lyx

Förra året var första året som vi fyllde vår frys med godsaker så som körsbärssaft, rabarbersaft, kantareller och svarta vinbär. De har känts som dyrgripar i vår frys och vi har sparat in i det sista på att äta eller dricka  allt det goda. Men nu kommer en ny säsong och vi behöver plats för nya naturskatter. Så nu använder vi det goda i vardagen, som idag till lunch blev det gräddstuvad svamp. Det känns som att det uppskattas otroligt mycket i vardagen. På kalas och fest har man trevligt sällskap och det det mesta smakar ändå gott med sällskap, medan vardagen behöver de små solglimtarna mer

För naturskatter i vardagen!

/Johanna


torsdag 7 juni 2012

Stök

Stöket på köksbordet blir genast så mycket trevligare och mer osynligt när det trängs med en bukett av sommarblommor, så då kan det nog vara stökigt en stund till...

/Johanna




Äppel päppel

Vi har ett alldeles snett och knasigt äppelträd i vår trädgård, men det är så fint. Det har helt och hållet skapat sig ett liv efter vind, sol och skugga. Lite nonchalant växer det precis som det vill-åt ett håll, just därför tycker jag om det. Sen blommar det också otroligt vackert.

/Johanna



onsdag 6 juni 2012

Populärhistoria

Lyssnar igenom alla band som följde med och det mesta av dem är inspelat från radion, alltså en guldgruva av musik från förr. Tidålder är svår att avgöra men vissa av banden är slutet av 69 till början av 70 talet. En fantastik tillbakaresa i tiden. Detta lyssnande kanske inte är för den kräsnaste audiofilen men för mig är det fantastiskt att slappna av i soffan och nyupptäcka gammal musik... just nu är det Beatles som rullar runt..

/Lars

   




tisdag 5 juni 2012

Välkommen hem Revox

Efter att jag började gräva ner mig i 70 talets hifi träsk, har jag alltid velat ha en rullbandspelare och efter ett lite för snabbt bestämmande stod det ivartfall en vacker rullbandare av märket Revox. En fantastisk skapelse från "landetLenco". 
Medföljde gjorde en massa gamla band av varierande kvalitet och musik och även en del radioinspelning som roar mitt i bedrövelsen. 
Det är en fantastisk känsla att "klä" rullbandaren men ett band för att sedan trycka in play och se hur spolarna börjar snurra. 
Nu är jag inte bara Vinylfrälst och Rullbandsfrälst.....

/Lars






måndag 4 juni 2012

Bra eller dåligt?

Först och främst en rättelse... det är starar som bor i vårt äppelträd. Idag hittade jag resterna från ett litet fint ägg under trädet. Jag var övertygad om att alla fågelungar redan var komna ut ur äggskalets rum. Är detta bara mamma och pappa(?) stare som städar i huset sitt, vad tror ni?

/Johanna


Förmiddagsbestyr

Idag har jag fått upp vår nya brevlåda, den gamla var inte längre tät mot vatten. När jag stod vid brevlådan kom grannen, några hus bort, förbi. Det var Arne med bina. Jag skall följa med till bina är det tänkt, jag måste bara ha en biodlaroverall, det är möjligtvis inte någon som har en overall liggandes utan att användas? Jag och katten Iris blev sedan lika förvånade när vi hörde en älg bröla en bit bort, dock inte synlig för ögat. Heter det bröla tro? Bröla, skrika, gnägga hur som, så förstår ni nog vad jag menar...  Fick rensat lite sly också. Känns riktigt bra.

/Johanna



söndag 3 juni 2012

Inspiration

Tacksam för att ni tittar in trots dålig uppdatering här denna vecka, tiden har helt enkelt inte räckt till. Vi har fått ett fantastiskt flygfoto taget 1964 och bilder på byggherren med familj. Han byggde huset till sig och sin familj 1936-1937. Underbart att få dessa bilder, de ger stor inspiration till att återställa tomt och hus till ett skick som de en gång var. Välskötta byggnader och körsbärsträden på rad...

/Johanna