onsdag 12 oktober 2011

Sågen

Här hade det samlats saker i tid och otid, i skur och i vackert väder, i dåtid samt nutid. 
När vi hade fått nycklarna till huset, var bland det första vi gjorde att gå ut i den gamla sågen som var överfull med saker som barnen till de tidigare ägarna lämnat kvar (till vår glädje). Väl inne var det som en liten minichock. Allt mellan himmel och jord hade sparats härinne med lutning åt bygg/snickerihållet. Det var bara att kavla upp ärmarna och börja röja bort sådan som var skräp. Efter tre dagar började vi se större ytor av det vackra trägolvet.

I sågen hittade vi alla möjliga härliga verktyg, vissa verktyg som i dag inte längre används och som håller på att rosta bort men sparas för att de är vackra att se på. Det som själsligt slog oss när vi rensade var att man passerar en massa historia och av allt att döma av det som fanns i sågen kan de tidigare ägarna varit; intresserad av båtar, hantverk och snickeri, bil intresserad, fascinerad av hänglås och rullbandslyssnare. 
Jag tror jag håller på att utveckla en viss kärlek för rostiga verktyg, speciellt nu när man har tillgång till så många av olika slag.

/L

1 kommentar:

  1. Va kul som ett riktigt vildloppis, hoppas ni gjorde många fynd. Tror att man kan fixa till gamla rostiga verktyg så att de går att använda. Fråga på byggnadsvårdsbutiken på Näs!
    Ser att ni njuter. Visst är det skönt att vara ute och arbeta med kroppen, kratta och snickra.
    Hälsningar faster Eva

    SvaraRadera