söndag 31 mars 2013

Sol

Igår var jag ute i vårt snickeri några timmar på förmiddagen och städade. Solen lyste ute men det blåste isande vind ute. Smulan som kom in och pratade med mig lite då och då hittade tillslut en kunglig plats i solen bland värmande spån. Efter en stund kände jag att det inte bara var Smulan som hade koll på mig, då såg jag utav en händelse den lilla sköldpadda som satt i en hörna och hade försökt maskera sig med hjälp av ett par glasögon. Men nu var han avslöjad.

/Johanna







torsdag 28 mars 2013

Plintbygge Del 2

Efter flera timmars bankande, borrande och väldigt mycket funderade kunde jag till slut få ner verket i plinten. Jag hade kunnat göra det enkelt för mig och bara såga ur allt djupt i plinten men jag vill ha så mycket dämpmaterial kvar som möjligt. I morgon ska finputsa lite och borra så att tonarmen får plats. 

/Lars





Plintbygge Lenco L75 Del 1

För länge sedan när min fantastiska skivspelare gjordes så var det en sak som inte var riktigt bra. Plinten, alltså lådan som skivspelaren sitter i är av det tunnaste laget. Så för att förbättra ljudbilden rekommenderas det att som ägare bygga en ny plint att ha skivspelaren i. Så häromdagen åkte jag till XL-bygg och trevliga som de är så sågade de upp 45x35 cm MDFskiva alá 22 mm åt mig. Väl hemma limmade jag ihop alla lager och satta tvinnar på över natten för att torka.  I dag så var det hyvling och slipning som stod på schemat så att alla kanter blev jämna. Nu ska jag åter ut i snickeriet och borra så att skivspelarmotorn får plats. 

Fortsättning följer

/Lars







tisdag 26 mars 2013

List

Nära oss finns fantastiska Krokstorp såg, när jag är där kommer alltid suget av att jobba på ett sådant ställe och besitta all den kunskap som finns samlad här. Att stå med hörselskydd på och vara insluten i en liten bubbla då man tillverkar bland annat tak- och golvlister. Att gå och syna kvalitén på senaste virket och småprata med kunder som tittar in mellan varven. Kanske är detta en romantiserad bild, kanske inte...

Min listbubbla är just nu i matvrån, mycket av den plats som finns upptas just nu av lister.

/Johanna






Renovering...

...leder till akrobatik på hög nivå. Igår kväll så målade vi köksgolvet en andra strykning. Frukostflingorna hade vi tidigare tänkt på att vi skulle behöva till frukost, men tanken på att vi behövde tallrikar dök inte upp... Så morgonen inleddes med akrobatik på pall.

/Johanna


söndag 24 mars 2013

Skogsmark

En liten tur för att titta in skogsarealen. Då behöver man riktiga fordon.


/Lars

lördag 23 mars 2013

Dagens fynd

En sådan här spegel har jag suktat efter länge och plötsligt så var den min, tackar mig själv! Nu skall jag bara hitta en plats...

/Johanna


Pyssel

Nu börjar lite detaljer ta form i grovingången, lite krokar har fått komma upp och dörren är upphängd och har istället för ett handtag fått sig ett rep. Fungerar utmärkt! Hittade idén på en annan blogg som hade hittat den på någon annan blogg...

Taket i matvrån är färdigmålat och tapeterna skall hämtas på måndag! Nu ligger det lister mest överallt som är under målning.

/Johanna





fredag 22 mars 2013

Personligt Meddelande

Detta är ett personligt meddelande till KLAKA.




Våg

När man bygger på ett hus ska allt vara i vinkel, vågrätt och lodrätt. Detta gäller även huset viktigaste punkt nämligen skivspelaren.  Djupdykar Jimmy hade läst på forum att det var viktigt att skivspelaren ska stå i våg. Jag har lyssnat noga och funderat kring detta men aldrig tagit tag i saken själv. Men så i morse fick även min skivspelare hamna i våg. Halleluja skillnaden infann sig direkt. Mer djup, centralare sång och generellt luftigare. Det är väl som det är sagt, små förändringar kan leda till stora saker.


/Lars

tisdag 19 mars 2013

Köksgolvet

Vi har gått och retat oss på den grisskära plastmattan i köket, men eftersom vi lever efter arga snickarns ide att bara ta ett rum i taget har jag inte gjort något åt saken. Men i dag så målade Johanna taket och jag blev då görolös. Då blev det äntligen dags att ta bort fulmattan. Efter några timmars slit var den borta. Golvet under var det skitigaste jag någonsin sett. Jag såpborstade golvet men det var fortfarande lika skitigt. Jag lär få skrapa x flera innan det blir rent. Golvet är inte av bästa kvalitet eftersom att huset inte var väl omhändertaget under några år, så vi funderar på om vi måste byta golvet. Men så länge  är tanken att vi ska måla golvet på söndag men i vilken kulör återstår och se. 

/Lars    


söndag 17 mars 2013

Arbete

I mitten av nästa vecka kommer tapeterna. Fram tills dess ska vi måla taket och golvlisterna. Det tar alltid lite längre torktid än normalt när det används linoljefärg men det är det värt. 

/Lars

lördag 16 mars 2013

Dagens snyggaste...

...är min loppis köpta visitkortshållare. Hur kan man klara sig utan en sådan? 5 riksdaler kostade fyndet.

/Johanna


Dutt, dutt, dutt...

Igår kväll så schellackerade/kvistlackade jag taket i matvrån. Taket är troligen original med husets ursprung, över satt en spännpapp som sett sina bästa dagar. Idag skall jag grundmåla, så då säger jag hej till nackspärr och mjölksyra!

/Johanna



onsdag 13 mars 2013

Mekanik

Det gör ont i hela kroppen när jag avveckar och tar bort vissa saker i Snickeriet. Visst kan vi ha kvar dem för syns och känslans skull men ibland måste vi prioritera funktionalitet framför historik även om det går lite emot vårt sätt att tänka och tycka. Så i dag tog jag bort, ja inte vet jag men någon form av maskin med knappar, den har ändå varit tyst i säkert 30 år.  

/Lars


måndag 11 mars 2013

Musikal

Efter en lång och härlig dag med massa arbete här hemma både ute och inne så var det dags för underhållning. Startsignalen för underhållningen var att Smulan satte sig förväntansfull och ivrig framför musikanläggningen och väntar på att Dj Lars skall börja snurra plattor. Denna kväll var det klassisk musik som spelades. När skivorna kom till refräng så klämde kvällens diva Iris i och brast ut i den mest vackra solosång jag någonsin hört.

/Johanna




söndag 10 mars 2013

Något jag älskar...

...är gammalt porslin. Jag älskar att gå på loppis och hitta de olika juvelerna. Med söta blommor, krås och strikta mönster. Men framförallt älskar jag att många är namngivna.

/Johanna






lördag 9 mars 2013

Droppar av snö

Vilka underbara dagar med sol vi har haft. Jag som har varit sjuk och inte är riktigt kry än har njutit av  att gå runt huset i lugn takt, och har sett de första snödropparna som nu vågar sig fram. Lars som har hållit sig frisk har börjat ordna med veden som blev efter att vi tog ner björkarna mot vägen.

/Johanna





Språkkurs?

När vi var på vinden second hand i Alingsås såg jag på golvet en liten portfölj som stod lite för sig själv. Den fångade genast mitt intresse. Vilken fullträff !!! Portföljen innehöll 4 böcker och 8 kassettband med kurser på Spanska.

/Lars





torsdag 7 mars 2013

Plastmattan

Denna plastmatta har troligtvis hängt med i flera år.  Den är inte min favoritplastmatta. Färgen gör att den känns sunkig och den är sliten överlag. Så i sommar kanske den försvinner utan spår eller vittnen....

/Lars


Semester

Det har varit lite glest i bloggandet. Det beror på att vi har haft en liten mellan semester. Så nu tar vi tag i bloggandet igen.

/Lars

tisdag 5 mars 2013

I vilken ända börjar vi....

Eftersom vi tillhör gnagarsläktet "samlare", fyller vi på  utan ibland att stoppa. Det blir mer och mer vackra saker hela tiden. Vi borde egentligen bli lite trötta på oss själva för vart ska alla vackra saker ta vägen ? Men snart så kommer tiden då rummen i huset är färdigrenoverade och vi sakta och säkert kan leta igenom våra gömmor och hitta den perfekta saken till det perfekta  platsen i vårt lilla hus.

/Lars


lördag 2 mars 2013

Turbobygg

Häromdagen var jag hos Åsa och Johan och hälsade på. De renoverar också en hel del men i ett tempo som är lite snabbare än vårt. De har precis nästan gjort klart köket när jag kom dit och det var fantastiskt roligt att se vad som växt fram. Gillade kaklet väldigt mycket, som passar till deras hus. Jag fick en och annan ide till vårt kök som kan tänkas att användas. 

/Lars




fredag 1 mars 2013

Hasse

Vi har flera kvällar haft besök av en hare som plockar upp de solrosfrön som fåglarna tappar på marken. Tänk om han visste att vi står inne och kikar på honom och tycker att han är fin, då kanske han skulle vilja och våga komma in på en kopp kaffe och lite kaka framför kamin.

/Johanna

P.S. Jag tror han heter Hasse.