söndag 19 februari 2017

Ekorrarna

De är snabbare än blixten men jag lyckades ändå få med siluetten av dem när de skyndade upp i trädet, från att ha suttit under fågelmaten och smaskat på diverse fröer.  En av dem brukar äta frukost under fågelmaten ungefär samtidigt som vi vaknar och ska äta frukost. Det var nu ett tag sedan vi såg båda två men vi hoppas att båda lever och är välmående. 

/Lars 

torsdag 16 februari 2017

Smyg.

Om det finns något jag verkligen inte gillar att göra, så har jag lärt mig genom åren vi har renoverat vårt hus, att göra smyg är inget för mig. Eftersom vi renoverar själva så blir det aldrig mm rakt vilket då kan påverka smygen. Så när jag nu ska göra smyg till sakrummet på övergången har jag dragit mig in i det längsta att börja där. Men så hade jag inget val och nu är det gjort. Rakt och fint blev det men inte utan ett par suckar och svordomar.

/Lars 


fredag 3 februari 2017

Gödsel.

Jag kände att det var dags att göra lite kroppsarbete och som tur var visste jag några som gärna tar emot lite hjälp just nu. Laura och Mani har fått ett lass gödsel som de ska sprida ut på sina odlingar innan de harvar framåt våren. De ville inte att en stor traktor kör på deras odlingsyta och packa jorden, så de fick gödseln dumpad i början av deras trädgård.  Så jag tog med min skottkärra och så körde vi skytteltrafik några timmar för att sprida ut på marken. Det är väldigt intressant att se den odlingsytan helt död nu när man vet hur vacker den var i sommaras och hur blomstrande det kommer att bli där. De bor i ett väldigt vackert hus som andas lugn. 

/Lars