söndag 29 januari 2017

Bortomstaden

Av bara slumpen väljer vi den sista biten, den krokiga vägen hem och runt hörnet nästan hemma så uppdagar sig naturen väldigt vacker och det är bara njuta i stunden och även om bilden inte säger något om verkligheten så var det fantastiskt vackert. Det är de små stunderna som är viktiga att njuta av. 

/Lars


Sakrummet

Renoveringen har stått still ett tag då vi har väntat på att det massiva furugolvet få anpassa sig till miljön. Men så var det dags att lägga golvet. Att lägga golv har blivit Johannas specialitet och  det är hon som är bäst på det. När golvet var lagt började hon att såga till spont och klä OSB:n med sponten.  När kattvinden är färdig så ska den sedan målas i någon linoljefärg som passar med tapeten som vi ska ha i rummet. 

/Lars






lördag 21 januari 2017

Att få en hjälpande hand.

Vi behövde hjälp att måla vårt birum och eftersom det inte är odlingssäsong  nu har Mani mindre att göra.  Jag frågade honom om han ville komma och måla mot betalning. Han ville gärna måla men absolut inte ha någon sort av betalning. Så här startade våra långa diskussioner om betalningens vara eller icke vara.  Olika argument fram och tillbaka om att han skulle ha betalt diskuterade med motargument samt kontringar med snabba repliker åt det andra hållet. Summa summarum, Mani och Laura har varit här och målat x flera för nöjes skull och för att de tycker det är roligt att hjälpa till. De har målat själva i birummet medan vi har pysslat med annat som behövt göras och ett par gånger har vi avslutat med mat. Väldigt trevligt. 

/Lars