söndag 16 oktober 2016

Nolby gård.

Det finns ett fik/bageri som ligger oss lite extra varmt om hjärtat och det är Nolbygårds kaffe. Detta kaffe ligger strax utanför Alingsås åt det nordliga hållet, så på väg till eller från storstaden brukar vi ibland stanna till och köpa fantastiskt gott bröd eller en och annan kaka bakat helt ekologiskt. Men häromdagen så stannade vi förbi och tog en fika på plats. Huset kaffet ligger i är ett väldigt gammalt hus och väl omhändertaget i fin byggnadsvårdsanda. Så för oss var det bara att sjunka ner i de bekväma stolarna och njuta en stund av smörgåsar, te och läskeblask som allt ekologiskt. 

/Lars


måndag 3 oktober 2016

Att byta bana.

Jag har jobbat med människor i 17 år, de sista 10 åren som sjuksköterska och de sista fem av dem som specialist inom intensivvård. En dag kände jag att jag behövde byta arbetsplats. Sagt och gjort så sa jag upp mig och bytte till primärvården. Men efter några månader kände så förstod jag att jag hade vårdat färdigt. Jag har gett hela mig i många år men nu var jag färdig. Så med dåligt självförtroende utanför vårdyrket visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Men så dök det upp en utbildning till Vatten och miljötekniker som jag på en tvärvändning hoppade på. Jag ångrar mig inte en sekund. Jag har hittat rätt. Som vatten och miljötekniker jobbar man inom reningsverk/vattenverk eller med projekt som vidrör dessa områden. Helt fantastiskt att få kunna byta bana när det behövdes så väl. 

/Lars 

Bilderna under är från ett studiebesök på ett av reningsverken i vår närhet. 



söndag 2 oktober 2016

Hösten är här igen.

Helt plötsligt så är det höst och tiden har snurrat iväg från oss i rasande fart. Långt bort på andra sidan åkern, över trätopparna såg vi fåglarna flyttar mot varmare breddgrader.  Bloggen har haft en slumrande episod det sista året, i kontrast med vårat liv. Men med dessa vardagslyxupplevelser att få naturen på nära håll kommer suget att blogga och bevara ögonblicken i dagboksformat. Vi har alltid haft  bloggen som ett dagboksformat och kommer att fortsätta på det sättet. Men för de som ibland tittar in här så hoppas jag att det ger någon form av glädje även om uppdateringarna inte är dagliga. 

/Lars