söndag 24 januari 2016

En Smula på promenad

Idag har en del av den vackra snön smält bort och då passar jag på att visa lite vinterbilder. I veckan en dag då himlen var blå och kylan nöp i skinnet så tog jag och Smulan en promenad. Jag älskar sådana här stilla dagar, jag njuter långt in i själen. Det blev många bilder tagna och jag delar upp dom i olika inlägg. Samtidigt som jag skriver detta inlägg tittar jag på TV-programmet Sommarpratarna, det är bra samtal och jag blir inspirerad att lyssna på deras sommarprat, nästa prat att lyssna på blir professorn i miljövetenskap Johan Rockström. Jag kan bli innerligt ledsen av att höra vad vi gör med jorden och få en klump i magen, men vi behöver veta vad vi har gjort för att få reda på hur vi ska förändra. Han har ändå en känsla av hoppfullhet när han pratar som jag blir inspirerad av.

/Johanna












onsdag 13 januari 2016

Värmen och färgerna

Vårt köksgolv är isolerat med sågspån, vilket är bra. Men det var längesedan det gjordes och tiden (och mössen) har gjort att det antagligen är en rejäl luftspalt mellan golvbrädorna och spånet så det är kallt i vårt kök. Det är egentligen inget problem för oss utan man sätter på sig raggsockor men när det kröp ner mot -10 så tog jag fram de trasmattor jag kunde hitta och täckte golvet. Fina färger och mjukt att sätta fötterna på. Heltäckningsmatta i köket, kanske kunde vara nått? 

/Johanna

   

tisdag 12 januari 2016

Gubben på taket

Här kommer bilder från den 13 December, tänk vad det skiljer sig, nu ligger snön på mark, tak och träd. Denna dag med sin klarblå himmel så var Lars uppe på taket på snickeriet och lagade de skador som blivit i stormen någon vecka tidigare. Jag klättrade upp och ner på stegen med tegelpannor. Planen och önskan är väl att lägga om taket helt men det får bli när det blir. Tack för våra årstider som gör att vi får uppleva dessa skiftningar. Viktigt att vi tar hand om vår jord vi vi får behålla våra årstider.

/Johanna




måndag 11 januari 2016

Gardin

Jag köper ibland gamla fina lakan på loppis, de flesta med en vacker spetskant och brodyr, nu fick ett av lakanen, utan spetskant och brodyr, i kraftig bomull bli köksgardin. Jag sydde på en spetskant, även den loppisfynd såklart:). En enkelt sydd gardin som blev fin. Även om den är enkelt sydd så kände jag mig den dagen som Lotta på Bråkmakargatan. Att jag kan nästan allting faktiskt. Jag hade satt upp lite pärlspont på väggen i trappen på förmiddagen och lagat god lunch och burit in ved och kluvit lite tändved och sedan sytt litegrann. Dessa saker fick mig att känna mig oövervinnerlig, go känsla!

/Johanna






söndag 10 januari 2016

Julen

När jag kom hem en dag i December så hade julen flyttat in hos oss. Lars älskar julpynt och hade ägnat dagen till att ta in en liten gran, ställa fram julkrubban under granen(?) och ta fram ljusstakar, tomtar och grisar. Idag åker vår jul ner i lådorna igen, tack för denna gång julen!

/Johanna



lördag 9 januari 2016

I lampans sken...

...hänger en aborre. Jag köpte på loppis en täljd abborre i trä. När jag kom hem så frågade jag Lars vart han tyckte den skulle vara och då hängde han upp den i en lampkrok. Några dagar senare tog jag ner den och ställde den i ett fönster, efter ytterligare några dagar så låg jag på kökssoffan och kastade blicken mot gardinen jag sytt dagen innan och ser då i lampans sken abborren hänga i taket igen. Så nu hänger den där, då och då tittar jag upp på den och så har vi en tyst kommunikation och ett accepterande att den har ett vakande öga över oss.

/Johanna