måndag 24 november 2014

Stereosystemet och Jag.

Eftersom ljuset försvann och kvällen kom så blev det inte så många bilder.  Men  i dagarna har jag fyndat rejält. Jag har som tidigare nämnt problem med ljudet  i rummet och tappat intresse för musiken. Så jag tog vår förstärkare och begav mig till Kalles ljud för att sälja förstärkaren. Det gjorde jag och så visade han mig det jag har sökt efter länge. Ett "allt i ett" kit. Skivspelare, radio kassett och förstärkare allt i ett. Ännu häftigare var det att originalkartongen fanns och var i mint condition. Märket är enligt bilden National Panasonic och låter väldigt bra tillsammans med mina Carlsson OD11 högtalare. Mer bilder kommer. 

/Lars



lördag 22 november 2014

I långa rader

I veckan har vi fyllt vårt snickeri med pärlspont i långa rader. Det är pärlspont som kvistlackas och målas för att sedan komma upp i hallen. Det kommer ta sin tid att måla då det är ganska mycket pärlspont men även då vi målar med linoljefärg som har lite längre torktid. Nu när det har börjat bli ruggit och kallt också så kommer även torktiden förlängas av det...tur att vi har köpt en värmefläkt, som nog kommer ha lite jobb att göra närmsta tiden. Skönt dock att det kommer lite kyla nu så de blöta dagarna minskar lite. Vi eldar på i kamin och drar upp upp raggsockarna extra högt, och myser. 

/Johanna



torsdag 20 november 2014

Hallen

Hallen har sedan länge varit under långsam renovering. Ganska tidigt revs det väggar och golv eftersom att det hörde till den del som vi fick gräva ur i grunden och göra ny trossbotten, eftersom det hade gått upp fukt i den under en lång tid. Vi hade planen att det skulle som innan vara en toalett från hallen, men insåg efter hand att ett annat alternativ var bättre. Nu är vi på gång att fortsätta arbetet med att få en fin, användbar och härlig hall. Vi skall även göra iordning "hallen" på ovanvåningen. Det är bra att låta vissa saker ha sin gilla gång för att man på vägen hinner ändra sig och hitta lösningar som man inte såg från början. Vår kompis Johan var här och hjälpte oss några dagar med lite allt möjligt, vi startade att lägga golv i hallen som jag nu har lagt klart.

/Johanna




fredag 14 november 2014

Av glas

Sist jag var på second hand så fick dessa julgrans?kulor följa med mig hem för 15 kronor. Så fina och sköra i sin lilla ask varmt inbäddade in papper. Skall fundera på om de skall hänga i granen eller ska jag ta av en gren av vår trollhassel och hänga kulorna i grenen på någon fin plats.

/Johanna



torsdag 13 november 2014

Målning

Vi håller på att renovera vår hall, och då även den lilla "hall som är på ovanvåningen då man kommit upp för vår trappa. Där finns ett fönster som består av två englas fönster, varav det yttre sitter helt fast och går inte att öppna och det inre är fastskruvat i det yttre. Det är inte heller någon bra karm till fönstret. Vi har i Nossebro ett fint snickeri som heter just Nossebro snickerifabrik, som nu håller på och tillverkar ett fönster åt oss. Igår ringde de och undrade om jag ville komma och måla karm och fönster innan de sätter i glas. Så idag packade jag ihop färg och penslar åkte dit och fick målat fönstret. Det är en så härlig miljö att omgärdas av fina fönster gjorda med kvalitet, eftertanke och tradition. När jag är på sådana ställen så vill jag alltid byta jobb och jobba just där jag varit, haha.

/Johanna



tisdag 11 november 2014

Paus

I helgen var vi på spa! Vi åkte till Semla spa i Sunne för att rå om oss lite och bada bubbelpool. En jätte skön helg bestående av att inte göra så mycket alls, vilket kändes behövligt. Vi sov där i två nätter, på söndags morgonen gick vi upp tidigt och var nästan ensamma vid frukostbuffén och i spaområdet. Skönt att börja morgonen med en varm bastu! Det som var allra bäst var dock att åka hem, det behövdes inte lång tid borta för att känslan av att vilja komma hem infann sig, skönt det tänker jag. Att man trivs allra bäst där man bor. Spa är härligt som tusan men vi kände att för oss passar det nog bättre med ett mindre och mer personligt ställe, för att fullt ut få den energi som det ger att vara i en inspirerande miljö. När vi kom hem startade jag upp en eld ute av sådant som fyllt på eldhögen sista tiden.

/Johanna


Fint hotellrum, där jag spanar in minibaren:)


Hemma

fredag 7 november 2014

Fortfarande

Fortfarande hittar vi saker i snickeriet och verkstaden. Även om det nu nästan är helt utrymt hittade jag denna lilla "lådvagn". Den låg under trappan ned till verkstaden. Väldigt vacker, titta på träet och de gamla hjulen som åldrats med patina. Jag undrar vad dess uppgift var förr i dagarna?  Denna vagn kommer självklart att sparas och det får bli min rullande verktygslåda.

/Lars






tisdag 4 november 2014

Återkomsten

Vi har valt att inte blogga på en stund då vi båda har varit lite trötta och utan energi.  Men sakta har energin återkommit.  Jag har sakta och säkert gått och småpysslat med snickeriet långsamt har det tömts på delar och bråte. Innan jag tar ut allt för att renovera och bygga en bibod, ska Johanna måla panel till hallen. Efter det ska jag tömma övervåningen på spån, ta bort innertaket som har många delar som är dåliga, även om det inte syns här.  Men just nu tar vi det lugnt ett tag till. 

/Lars