tisdag 21 oktober 2014

Fönster

Ja, nu är det två veckor sedan ungefär som fönstren vi renoverade kom på plats. Fint blev det, dock måste de tvättas en gång och fönsterkarmen hann jag inte måla i år. Min kompis Emelie har hjälpt till att måla, mysigt att stå tillsammans och greja, även fina Toril har hjälpt till. Tack! Den gröna färgen känns fortfarande bra, får se sen om vi kanske kan plocka upp den i dörrarna på snickeriet i framtiden någon gång...

/Johanna






måndag 13 oktober 2014

Hönshusgolvet

Med hjälp av Johan har vi nu fått ett extra utrymme att ha grejer i. Det blev lite dyrare än vi hade tänkt men då blev det och 100 gånger rejälare än vi hade tänkt. Alltid skönt med lite extra utrymme. 

/Lars








Hönshuset

Hur man än gör så känns det som att vi alltid har för lite plats även om vi aktivt skänker och gör oss av med saker som vi vet att vi aldrig kommer att använda. Hönshuset har varit gull av bråte och stått helt oanvänt. Så när Johan en vän till oss var här och hjälpte oss så kom vi på iden att använda hönshuset som förråd. Tanken har från oss tidigare varit att ha höns här men eftersom det kommer dröja några år innan det är dags för höns så blev det det att använda utrymmet. Så jag bar ut allt skräp och sorterade detta , sen revs den vackra hönstrappan med hönsfack och efter det fick vi gräva bort all hönsbajs och löv samt annat som låg på marken. 

/Lars





onsdag 8 oktober 2014

Två favoriter

När vi kom hem från att ha varit ute i skogen förra veckan så hade vi lite varm choklad kvar i termosen, så det blev till att dricka upp det sista och njuta av gjort arbete. Lars och Iris, två av mina absoluta favoriter.

/Johanna



måndag 6 oktober 2014

Verkstaden

Med vacker utsikt har vi i lugn takt börjat att ta ner överdelen taket på verkstaden. Förklaringen är att för många år sedan kanske så långt tillbaka som 50 talet så byggdes denna del ut från snickeriet. Tittar man till vänster om stegen ser man en rad tegelsten som ett stort betongtak vilar på. Det har inte tidigare varit något problem men helt plötsligt har vi fått ca 1cm stora sprickor på en vägg. Konstruktionen är nog inte dålig men har börjat ge sig och vi känner att säkerheten är viktigast. 
Så det vackra höstvädret fick värma oss medan vi monterade ner plåt och torra trädbitar.  Utsikten är väldigt vacker utöver åkrarna från taket. Sen kommer vi att ta hit en väldigt väldigt stor grävskopa och riva verkstaden. På något sätt sorgset men vi kommer återanvända i stort sätt all tegel fönster och el. Återbruk är ivartfall gott. 

Lars




söndag 5 oktober 2014

Hästarna.

Häromdagen var vi hos grannarna för att Johanna skulle hjälpa till med att rida en av hästarna.  Det blev en liten tur. 
Fantastiskt vacker omgivning. 

/Lars




torsdag 2 oktober 2014

Hundarna och Jag

När jag får allt för stor hundabstinens så går jag över till grannen och klappar deras hundar.  I går tog vi en sväng förbi för att hälsa på. Tanken var att jag skulle titta på blommor i dammen som hade slagit ut, det hela slutade med att jag fick med mig tre hundar på en liten promenad. Tre glada varelser    som ger massa energi. Jag längtar efter att själv skaffa hund men det har hittills inte passat. 

/Lars