tisdag 30 september 2014

Vedmotion

Jag längtade dagen innan så jag knappt kunde sova och det trots att vi inte skulle göra något speciellt.   En granne till oss äger skog och sa att vi fick ta ved som de hade röjt, små träd men ändå bra att elda med för våran del. Ved är aldrig fel. Så på höstens frostmorgon gav vi oss iväg en liten tur med fyrhjulingen. Jag använde motorsågen för att korta ner och Johanna plockade i släpvagnen. Tre hela släp blev det och ca 3 kubik samt chockladdrycksfika samt 2 h träning. Fantastisk dag. 

Lars  





måndag 29 september 2014

Helgens bestyr

Under helgen som var så var jag och Lars på snickerikurs på Nääs. Nääs har många olika kurser med alla möjliga inriktningar. Denna kurs vi var på var en grundkurs i snickeri, man fick lära sig olika typer av sammanfogningar bland annat. Nu i efterhand inser jag att kameran användes alldeles för lite, omgivningarna vid Nääs är helt fantastiska men inte en enda bild blev det på dessa omgivningar. Vi fick dock tagit några enstaka bilder inne i slöjdlokalen. Man fick starta ett eget projekt under helgen. Jag påbörjade en tallrikshylla, som inte blev färdig under helgen. Dock är planen att göra färdigt den snart och ha den i matvrån. 

/Johanna


                         


tisdag 23 september 2014

Limfärg

I fredags i förra veckan så målade jag putsen bakom vår kamin. Vi köpte krita och lim till färgen när vi var på Gyllenhaks byggnadsvård sist. Limfärg ska man inte måla med när det är för varmt så det passade utmärkt att måla nu när hösten är här. Efter en stunds grubblade över alla de recept som finns på nätet kände jag att det fick bära eller brista så jag blandade ihop färgen (kritan skall stå i blöt under natten) och målade putsen. Limfärg skall målas vått i vått och när den torkade så var den flammigt vit. Men nu några dagar senare är färgen jämn och jag är nöjd! Några har tyckt att putsen inte skall målas utan att den skall få behålla sitt "ruffa" utseende men känslan jag hade var att kaminen skulle komma fram finare, vilket jag nu också tycker att den gör.

/Johanna






onsdag 17 september 2014

En sak i sänder...

Vissa delar i hela projektet renovering tar lite längre tid än andra. Vissa detaljer får vänta då andra saker prioriteras. Idag har jag "lackat" tegelväggen, egentligen ingen prioritering men jag ville göra detta idag bara. Då ork och energi inte varit på topp den sista tiden så får man göra det som man vill helt enkelt. Tegelväggen fäller ifrån sig puts som sitter lös mellan tegelstenarna och idag fick jag penslat på en "lack" som lägger sig som en transparant hinna och skall göra att inte putsen fäller av sig. Smulan låg i soffan och fick agera huvudkudde för mig mellan varven trots att projektet gick fort.

/Johanna



tisdag 16 september 2014

Senaste köpen

Senaste secondhand köpen är jag så himlans nöjd med! Den sista tiden har jag inte varit så mycket på secondhand, då tiden inte riktigt funnits och jag känner att vi har så många fina saker som inte fått komma fram än. Men dessa två lite mindre planscher och trasmattorna kommer utan tvekan att få sina platser. Åsnan blir jag varm i hjärtat av och fåglarna gör mig glad!

/Johanna




söndag 14 september 2014

Svampplocking

I dag var jag ute och plockade svamp igen. Men kände mig lite kreativ igen så jag gjorde en liten film som ska gå och se här. inget speciellt men ändå roligt att filma och klippa ihop. 

/Lars




fredag 12 september 2014

Svampmobilen

Jag har de senaste dagarna varit ute rätt mycket i skogen och letat svamp. Med mig har jag svampmobilen för att lättare ta mig ut till de små skogsvägarna för att sedan fortsätta till fots.  Sedan vi flyttade hit har vi väl egentligen inte varit ute speciellt mycket i skogarna runtomkring så jag/vi vet inte vart svampen gömmer sig. Men som sagt de senaste dagarna har jag varit djup inne i skogarna här och hittat lite svamp.  Det känns som om det inte är ett svampår i år. 

/Lars







onsdag 10 september 2014

Analogt fotograferande.

Så började mina första små stapplande steg med analoga kameror. Resultatet var som förväntat inte helt perfekt men för att vara första gången och inte ha koll på något, är jag ändå nöjd. Det är väldigt roligt för det finns massa att lära om analogt fotograferade vilket jag gillar.  Det jag vill ha är en analog ljusmätare (finns digitala) men vill ha det retro. Detta för att få bättre koll på ljuset i bilderna. Sista bilden blev väldigt suddig men jag gillar den ändå. 

/Lars



torsdag 4 september 2014

Yasicha 635

Ok, jag råkade snubbla över en annons en Classic (biltidning) om en person som hade "lådapåmagenkameror".  Det visade sig att han bodde bara några mil från mig, så självklart blev jag ju tvungen att åka dit och titta om det var något att ha samt att det är sällan det går att klämma och känna på kamerorna. Självklart hittade jag en Yashica 635 i bra skick med väska (väldigt ovanligt) samt en hel del filter, samt adapter till 35 mm film i en liten väska och annat för ett väldigt bra pris. Säljaren hade ägt kameran sedan vad han trodde var 60 talet.Ja det var bara att slå till. I kameran stod det Whålsteds Fotografiska. En affär som fortfarande finns kvar. 

/Lars






onsdag 3 september 2014

Att snöa in.

Jag är en samlare och det kommer jag alltid att vara. Olika samlande har avlöst varandra men har under senare år blivit lugnare med samlandet. Men nu har jag känt att det blossar upp igen. Problemet var när jag fick iden att börja fota analogt eftersom jag upplevde mig fota alldeles för slentriant och ville fokusera mer på varje exponering. Jag fastnade för TLR kameror. Det visade sig att kamrorna från denna tid har allt jag älskar. Design, välbyggda, och en produktstolthet. Det var på den tiden när man byggde för att hålla. Hur kan det annars vara, att denna lilla kamera som jag hittade i en liten antikaffär, är från någonstans på 40 talet och jag har i dag varit ute och tagit en rulle film. 
Kameran heter Ensign, och är av modellen Ful-Vue. 

/Lars








måndag 1 september 2014

I en gammal kista...

...i vårt förråd ligger flera fina gamla speglar som väntar på att komma till användning. Jag tror att jag har en plan för dom i trappan när vi gjort ordning väggen där. Så spegel, spegel i kistan där, håll ut så skall vi dig fortsätta hålla kär.

/Johanna