söndag 31 augusti 2014

Det går framåt

Fönsterrenoveringen löper på, dock inte i racer fart. Men framåt går det. I helgen har jag satt i glas i tre fönster och kittat så nu skall beslagen tillbaks och fönsterna målas ytterligare två gånger. Då mer än hälften av de tidigare glasen var mycket repiga eller trasiga så har vi beställt nya glas för att ersätta de dåliga. Beställde ett så kallat kulturglas som är lite "liv och rörelse" i så det ger ett gammaldags uttryck, när jag tittade på glasen efter att ha hämtat hem dom så kan jag inte se något liv alls dock så får ta tag i det i morgon och ringa glasfirman och höra med dom. Men nu kommer en ny arbetsvecka och då blir det mindre av timmar och ork så fortsättning följer i lugnt tempo...

/Johanna




fredag 29 augusti 2014

Hallen

Då har jag börjat med hallen ordentligt. Planen var ju först att ha en liten toa här, som det var från början när vi flyttade in. Men efter ett tag bestämde vi oss för att utöka hallen. Så det första jag fick göra var att ta bort rören vi hade dragit för toan. Efter det reglade jag upp väggen och la in ekologisk isolering (feelingwood). Efter det OSB skivor och sen ska Johanna sätta upp panel. Kommer att bli fint. Tanken är att vi också ska göra det hela vägen upp till övervåningen som det kommer bli en hel del jobb. 

/Lars



tisdag 26 augusti 2014

Stor födelsedag

För några dagar sedan fyllde världens bästa och vackraste sambo år. Det firades med söndagskalas för släkt och vänner.  Massa mat och godsaker. Efter det bar det av till den nya lekparken så att barnen fick rasta av sig. 

/Lars




fredag 22 augusti 2014

Golvmattan i vår buss var väldigt sunkig och var nog utan all räddning. Jag bestämde mig för att byta matta. Det fick bli en provesorisk matta från biltema. Först var det att ta ut all inredning bak i bussen. Det var lite pill men gick bra till slut. Efter det var det bara att skära till mattan. Resultatet blev klart godkänt. 

/Lars





lördag 16 augusti 2014

Testing testing

Efter fönsterrenoveringen är klar så skall vi börja med att renovera hallen. Hallen "började" vi med redan när vi fick bryta upp golv och trossbotten, sedan isolerade vi och la bara spånskivor på, ytskikten på väggarna försvann även de någonstans på vägen. Det är ändå otroligt vad man vänjer sig vid att ha det "ogjort" och halvgjort runt sig. Men nu skall vi snart alltså ordna i hallen, lika bra att räkna med att det kommer ta sin tid men skall i alla fall påbörjas. Just nu funderar jag lite på hur vi skall ha det på väggarna, för stunden är jag inne på grön pärlspont. Så nu finns det en provmålad bit pärlspont som står i hallen och känner in sig.

/Johanna



fredag 15 augusti 2014

Bär

Vi har ju i år inte haft några grönsaksodlingarodlingar utan bestämde oss istället för att ta vara på det som kommer i trädgården av sig självt såsom äpplen, hallon och vinbär. Röda vinbär har vi massa av på en stor buske. Min pappa har kommit och hjälpt till att plocka av vinbär som jag gjort saft av, eller måltidsdryck vill jag nog kalla det då jag inte gjort den så söt. Saftmajan kom än en gång till användning, makalös manick!

/Johanna





Våra missar

Iris och Smulan, dessa små gulltussar. Iris kom till oss som en mager liten halt katt och Smulan "köpte" vi från ett katthem. Lars brukar säga att jag har fått något kattvirus som gör att jag tycker om dom lite för mycket, kan inte gå förbi dom utan att prata med dom eller dela ut en liten klapp. Sen tittar jag ibland på Lars i smyg och då pratar och gullar han precis på samma vis...tror att han är smittad han med, trots hans förnekelse.

/Johanna



torsdag 14 augusti 2014

Fönsterrenovering

Nu har vi påbörjat fönsterrenovering här hemma. Förra våren gick jag och Lars på fönsterrenoveringskurs under en dag på Nääs, planen var att vi skulle renovera några fönster under sommaren förra året. Planen blev flyttad på och vi tar de värst drabbade fönstren i år, och de är riktigt slitna på vissa ställen men kommer nog bli bra efter renoveringen och klara av några år till. Vi har hyrt en speedheater från Nääs byggnadsvårdsbutik, den använder man för att lättare få bort gammal färg från fönstren. Ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg jättemycket från kursen, skulle behöva repetera den. Men man får ta en sak i taget så blir det nog bra. Smulan tyckte självklart att jag ägnade för mycket uppmärksamhet åt en varm apparat istället för att rikta uppmärksamheten mot henne, så då klättrar hon upp och slår sig ned på axeln...

/Johanna





onsdag 13 augusti 2014

Första Turen Del 3.

Sakta slingrade vi oss ner mot Skaraborg igen genom det vackra Värmländska landskapet. En kort liten rast längs vägen för att inviga bussen och triangaköket.  Aldrig har maten smakat så bra. 
Vi gillar att åka små vägar och vi valde att ta en liten  parallell väg och hittade då något som heter Brattfallet.  Väldigt vackert vattenfall på tio meter samt en  gammal bro. 

Här är en liten länk till fallet. Helt klart värt ett besök.

/Lars





fredag 8 augusti 2014

Första turen. Del 2.

Strax efter Mariestad så bestämde vi oss för att åka upp till Sälen och åka bobsled/rodel som Lars gjort för ca 15 år sen. Man åker alltså bob sommartid ner för fjället. Så då styrde vi kosan mot Sälen. Sverige är så vackert så man blir lycklig, jag somnade korta stunder eftersom jag jobbat natt men när jag vaknade väntade en ny vacker vy. Vi stannade på någon loppis här och var och spelade skön musik. Sen var vi framme i Sälen och bestämde oss för att ta in på  mysiga och fina Värdshuset gammelgården och sova där över natten. De har även en resturang med bra och genomtänkt mat. Då vi inte kände oss i form för att klä upp oss för resturang, sitta fint och äta med kniv och gaffel:) så bad jag försiktigt om man kunde ta med sig en räkmacka till rummet och det var inga problem. Den räkmackan var den godaste mackan jag ätit! Mätta och belåtna somnade vi gott. Nästa dag väntande en lika fantastisk frukost. Efter att vi hört oss för så insåg vi att man inte längre kunde åka bodsled/rodel så istället gick vi klappade djur på något som kallades fäboden och njöt av underbara vyer över fjällen innan vi styrde kosan söder över igen. Forsättning följer...

/Johanna







onsdag 6 augusti 2014

Första turen. Del 1.

Bussen var packad  och färjebiljetten var bokad. Planen var att jag skulle hämta upp Johanna efter hennes nattjobb kl 7:10 vid sjukhuset för att sedan åka direkt till Strömstad och ta färjan till Sandefjord för att hälsa på min bror.  Stressad som bara den hoppade jag in i bussen på morgonen vred på nyckeln och inget hände. Batteriet var stendött och även om jag försökte starta den med startkablar så var batteriet stendött. Så det var bara att hämta Johanna i bilen och missa färjan samt köpa nytt batteri.  Vi visste inte då riktigt vart vi skulle ta vägen utan bestämde oss för att åka upp mot Lidköping och KinneKulle. Där hittade vi ett fik med fantastiska smörgåsar gjorda helt Ekologiskt.  Efter det snirklade vi fram över Kinnekulle och kom fram till Stenbrottet på Kinnekulle, vackert. Efter det blev det att snirkla sig vidare på småvägarna mot Mariestad. 
Fortsätting följer.....

/Lars







söndag 3 augusti 2014

Skroten

Så var jag på en skrot häromdagen, gick runt i lugna ro och tittade på all rostig plåt. Historien är så  påtaglig på dessa tysta fordon. Jag var på jakt efter en högtalare till bussen. Det var inte i dessa fordon som jag hittade dem utan på en del där det fanns lite nyare fordon. 

/Lars