söndag 28 juli 2013

På besök i Dalsland

Vi tog oss en tur till Dalsland och hälsade på min arbetskollega Sven-Erik och sambon Irene. En rundvandring bland boningshuset och tittade på hur huset fick sig en smakfull upprustning. Det blev också en tur till ibland de andra byggnaderna, där det vackra gamla fortfarande fanns kvar. Efter besöket där fortsatte vi uppåt Dalsland. Dalsland är vackert, men vi återkommer med det.

/Lars 





lördag 27 juli 2013

Tur i byn

Efter några timmar på taket bestämde vi oss för att ta en fyrhjulingstur i byn. Först hälsade vi på våra nya grannar och tittade på alla deras projekt.  Efter det tog vi en tur på skogsstigarna och spanade om svampen har börjat tittat fram. 

/Lars 


onsdag 24 juli 2013

Veckan innan

Inte ens för en vecka sedan var jag på åkern, där jag och katterna var igår, och fotade alla fina blommor innan de de slogs ner för att bli mat till en hungrig ko eller häst. Jag hade sett från vägen att det var ett stort vitt område mitt på åkern så jag begav mig ut och plötsligt befann jag mig i ett vitt hav av älskar, älskar inte, älskar, älskar inte blommor med många fler. Lite magiskt.

/Johanna









Fint sällskap

Igår kväll gick jag ut med kameran i högsta hugg för att fota solnedgången, jag fick fint sällskap med mig ut på åkern. När jag kom hem insåg jag att jag inte tagit en enda bild på enbart solnedgången. Det var dom små pälsiga krabaterna som blev i fokus. Men vad gör det när man är så gullig?

/Johanna










söndag 21 juli 2013

Takpannor och tvätt.

I går började vi lägga några rader tegel för att se att det passade och få lite känsla för att lägga tak. Det var lite pyssel men när vi hade lagt några rader så blev vi nöjda med hur det kommer att se ut. Så i dag fick jag börja tvätta takpannor som bara den. Vi hade lånat en högtryckstvätt, men det går nästan lika fort att skrapa dem för  hand med stålborste. Det är ju viktigt att spara på brunnsvattnet nu när det är så varmt. 

/Lars



fredag 19 juli 2013

Myrarbete

Jag ägnade gårdagen åt att bära gamla takrester från åkersidan till vår samlingsplats. Taket på åkersidan börjar också bli klart. På måndag ska vi ägna hela dagen åt taket och vi hoppas då ha riktat klart taket. Sen är det bara att tvätta pannor för den sista delen att klä taket med våra gamla pannor från huset. Ska bli väldigt roligt. 

/Lars




måndag 15 juli 2013

Takrapport

Vi är nu på andra sidan taket och har fått en annan vy, nu tittar vi ut på åkern där havren växer. Vi är vid punken då vi skall börja läkta. Målet är att det skall vara färdigläktat nästa tisdag. Heja oss.

/Johanna


Min läslåda

Vill bara visa upp denna fantastiska läslåda som ropades in på auktion för ett tag sedan. Jag var den enda som var gav bud. Konstigt, vem behöver inte en läslåda?

/Johanna



torsdag 11 juli 2013

Bambi

En räv, en grävling och nu bambi. Dessa djur använder vår tomt som är lika mycket deras. De sista två veckorna har jag spanat på dom, helt ovetande om mina beundrande blickar bara några enstaka meter bort.

/Johanna





onsdag 10 juli 2013

Optimist, naiv eller bara dum.

Som redan känt är så lägger vi om taket på hönshuset. Vi kommer att använda de gamla tegelpannor som är i gott skick, sedan har vi även sparat pannor från förra sommaren då vi la om taket på bostadshuset. Alla pannor är fulla med lavar, mossa och smuts och måste göras rena. Vi vill inte använda massa kemikalier, så nu skurar vi dem rena. Än har vi inte gått in för det helhjärtat, kanske för att man tvekar då det säkert kommer att ta minst hundratolv år. I halvhjärtat ovetande så skurar vi någon panna ren mellan varven. Igår pausade jag i skurandet genom att ligga i gräset och spana upp mellan äppleträdets genar på himlen blå, smyckad av den svenska flaggan i form av en vimpel.

/Johanna





tisdag 9 juli 2013

Förberedelser och ritualer

Med hörlurar och musiken strömmandes ur telefonen befinner jag mig i  min egna lilla värld. I morgon ska det blåsa Nordanvind 9-10 m/s och jag och  en vän ska till Lidköping och kitesurfa. Dagen innan brukar jag gå igenom alla saker och omsorgsfullt pyssla och lägga dem till rätta. Att göra det är för mig sinnesfrid och ger mig massa ro. Att sortera linorna till draken för att sedan systematiskt och noggrant linda in dem till bommen är avslappning till max. Sen när det är dags att kita då är det dags att peppa upp, men det är en annan historia. 

/Lars



fredag 5 juli 2013

Ärebåge

Första gången jag hörde talas om Ärebåge var inför Johan och Marias bröllop. Då hann vi inte vara med, men denna gången så var det dags för Magnus och Evelina att gifta sig och då hade vi tid för att vara med på att knyta Ärebåge.  Ärebåge är något jag aldrig har hört om förens vi flyttade till Nossebro. 
Det går ut på att dagen innan giftemålet samlas först vänner och bekanta och klär en pinne som ser ut som ett A för att sedan ta med sig Ärebågen och resa den hos paret som ska gifta sig. Efter det kan det ibland bli lite mat och någon drink eller flera för den som vill ha. 

/Lars






onsdag 3 juli 2013

Hylla

I kväll har vi satt upp en stringhylla i matvrån. Det känns lite läskigt att sätta upp något på väggen och på de nya tapeterna, men någon gång ska det göras och ikväll blev det en stringhylla. Vilket känns bra. Ställde i lite olika grejer som redan är utbytta i skrivande stund. Har ganska nya stolar kring bordet också och även två fåtöljer som får fungera tills vidare.

/Johanna





tisdag 2 juli 2013

Halvklart

Absolut inte helt rakt och inte är det riktat på mm men nu är ena sidan ivartfall klar. Vi lade på några pannor för att testa och se att vi hade gjort rätt och de passade förvånande bra (fast det är ju det som är meningen). Dagens plan blir att tvätta pannor medan Johanna jobbar och sedan när hon är hemma blir det att småfixa lite inan vi kommer lägga upp pannorna. Det som tar mest tid med taket är att vi endast går upp på taket när båda är hemma  som säkerhet ifall någon av oss trillar ner. 

/Lars