torsdag 28 februari 2013

Fåglarnas matbord.

Vi har under vintern försökt att hela tiden fåglarna mat. Vintern har ju varit som den ska vara i år med mycket snö och en hel del kyla. Men det gör det lite svårare för fåglarna att hitta mat. Så med lite mellanrum fyller vi på fågelhuset, pilträfågelhållaren och "fågelfröbollen" och det dröjer inte länge för vi hör kvitter från träden intill av små fåglar som vill ha mat och är hungriga.

/Lars



onsdag 27 februari 2013

Herr Mjau

Grannkatten är en skrikig sak som sedan vi flyttade in springer iväg så fort han har sett oss. Men nu har det hänt något, istället för att springa iväg så kommer han springande men han håller fortfarande på att mjaua hela tiden och då menar jag hela tiden. Kan det bero på de två kattdamerna i huset ? Han har fått flera namn av oss, skrikpelle, rumpenisse osv.... 

/Lars







måndag 25 februari 2013

Christer Strömholm

Häromdagen fick jag ett paket utan att ha beställt något, Johanna hade varit i farten. Paketet var en rulle och jag förstod att det hade något att göra med bilder. När jag väl tog fram bilden så hade min fantastiska andra hälft beställt bilden som jag för stunden har som favoritbild. Satte tillfälligt upp bilden för att ta en bild på planschen. Jag gillar fotoböcker och foto väldigt mycket så den här bilden ska ramas in och hängas någonstans när väggarna är klara.

/Lars

fredag 22 februari 2013

I husplanen i år så ingår det att renovera våra fönster, så nu har vi anmält oss till en kurs i fönsterrenovering på Nääs. Det finns flera kurser som jag skulle vilja gå, vi kommer nog också att anmäla oss till en tredagars kurs i sommar då man delvis renoverar ett torp. 

/Johanna



Stöttning.

Läser en liten kurs kopplat till jobbet och när Lars fixar med fönster så ligger jag i kökssoffan och läser, med stöttning från Smulan.

/Johanna


onsdag 20 februari 2013

Snickarglädje

Under den senaste månaden har jag inte varit så pigg på att renovera hemma hos oss. Det har inte funnits någon inspiration alls. Men så i dag, när jag var ledig och visste att det var dags att göra den där smygen runt fönstret som jag tittar på varje dag så kände jag att renoveringslusten kom tillbaks. Så nu ska jag renovera lite varje dag i små omgångar fram tills sommaren då tempot återigen måste ökas för att ta vara på de varma dagarna.  
/Lars

söndag 17 februari 2013

Lyrestad "Lyyystaaa"

Gårdagen bestod i blandannat en utflykt till Lyrestad. Johanna hade fått nys på en butik som heter Mooi som dels har lite vanligt "nyproducerat" gammalt men även en hel lada fullt med fantastiska möbler. Det fanns stolar soffar skåp och diverse mera möbler alla till ett pris som var varken dyrt eller billigt. Ägaren berättade att de skulle snart även öppna upp överdelen av ladan. Detta är väl värt ett besök om man gillar gamla saker. 

Länk:  Mooi

/Lars
  



lördag 16 februari 2013

Kattmorgon

Mycket stod på schemat denna lördag (vilket vi bloggar om senare)men att komma upp med tuppen fördröjdes av två katter som var ovanligt gosiga i dag.

/Lars

torsdag 14 februari 2013

Att upptäcka något nytt.

Egentligen är Neil  Young inte någon ny bekantskap. Eftersom Pearl Jam och framför allt Eddie Vedder ter sig vara fan av denne mannen. Dock var det Klas en kollega på jobbet som helt plötsligt lånade ut sin gamla Neil Young skiva Harvest (1972) till mig. Så det blev ändå till att upptäcka något nytt. Musiken och ljudet är fantastiskt bra och känslan av att hålla i låttexterna och det gamla omslaget är oslagbart. Den här skivan kommer att snurra sig varm i helgen. 

Favoritlåt just nu på skiva: Old Man
/Lars


onsdag 13 februari 2013

Otis Redding

Så fick jag paket i dag. Tradera i all ära, ibland gör man fynd för inga pengar alls. 

/Lars



tisdag 12 februari 2013

Ved

Det börjar märkas att vi eldar en del. Vårt lilla vedlager som var torrt börjar krympa sakta och säkert. Visst har vi lite mer ved men den bör ligga ett år till eftersom det är Ek. Som tur är har vi en hel del ved som kommer att vara klar till nästa kalla vinter, det ska bara huggas och sågas lite. 

/Lars


måndag 11 februari 2013

First Aid Kit

Full med förväntan åkte jag och Johanna till Vara konserthus för att lyssna på First Aid Kit. Vi har deras två senaste skivor på Vinyl och det skulle bli spännande att höra hur de lät live. Det tog ca. 2 sek in i första låten för att förstå att vi kom att få en helt fantastisk musikalisk kväll. Johanna grät någon tår då och då under konserten för att de spelade och sjung så vackert. 
Nedan är ett litet klipp från när de sjöng en låt akustiskt. 

/Lars



fredag 8 februari 2013

Bil

Så vill inte Volvo D5 funka så mycket längre, den började kännas skraltig. Eftersom jag pendlar ca 10 mil om dagen bestämde vi oss för att byta bil. Att det blev den här passaten var en slump, jag skulle bara åka förbi och "snabbtitta" på bilen i Vara innan söndgskvällsjobbet. Egentligen hade jag planerat en heldag i Göteborg på måndagen för att åka runt och titta på lite bilar. Men när jag kom till Peugeot i Vara så tog det inte lång tid att bestämma mig. Trots långa Dieselmil så var bilen väldigt välskött. Nu får vi bara hoppas motorn håller. 

/Lars wroom wroom

torsdag 7 februari 2013

Kakmonster

Igår var vi lediga och åkte till Vara och det anrika konditori Nordpolen och åt frukost. Ett konditori precis som det skall vara, kakor i långa rader. Vi köpte med oss ett gäng kakor hem för att avnjutas i en kakbuffé. Fint skall det va!

Kakan längst åt höger heter dammsugarpåse...

/Johanna






tisdag 5 februari 2013

Tråkigast?

I matvrån så plockade vi bort spännpapp från taket, att nu ta bort alla femhundratretioelva nubb som sitter kvar i taket kan vara bland det tråkigaste att göra. Får mjöksyra i armarna på en gång och nacken protesterar nästan med detsamma. Kan vara så att jag inte hinner ta ner några idag, så tyvärr kanske Lars får ta hand om nubben... Idag har jag varit ledig och varit ute i några timmar och krattat ihop kvistar från trädfällningen, jag har tagit ner och burit bort staketet som var mot vägen. våren närmar sig nog snart känns det som, eller så snöar det säkert imorgon...

Hittade ett foto på förra årets grönska. Att vi har årstider som är sådana kontraster mot varandra är så fantastiskt.

/Johanna



måndag 4 februari 2013

Vandalism

Nästan osynligt för alla utom hustomten har en vacker person förevigat oss i vårt hus.

/Lars

söndag 3 februari 2013

I gott sällskap

Vi har båda jobbat i helgen, men idag när jag kom hem från jobbet så fick jag murat/putsat klart det sista bakom kamin. Så om några dagar kan vi tända i kamin igen. Tänk vad snabbt man vänjer sig vid att kunna stå och snurra runt kamin som en liten grillkorv för att få värme. Som arbetssällskap hade jag förstås katterna Iris och Smulan men idag var även Percy Sledge och Shirey Bassey med. Bra sjöng dom också!

/Johanna

De mörka partierna gjorde jag idag



fredag 1 februari 2013

Lenco B55

Så var jag återigen i Herrljunga hos Kalle & Kalles ljud för att lämna tillbaka en förstärkare. Väl där diskuterade vi skivnålar, artister och allt annat som är i mellan två högtalare i ett rum. Jag frågad om han hade någon skivspelare av det fantastiska märket Lenco. Det visade sig att han hade en i gömmorna och jag fick köpa den extremt billigt så det vara bara att ta med den hem. För det är som jag alltid sagt, varje hem behöver två skivspelare för olika typer av musik. 

/Lars