onsdag 29 augusti 2012

Svamp.

I helgen var det svampjakt i de norra Skaraborgsskogarna. Jag, Johanna och Åsa tog en sväng runtomkring i skogarna där jag är uppväxt. Svampögat var inställt och jakten blev lyckad trots att det bara var en korttur. 

/Lars

måndag 27 augusti 2012

Stress

Idag gör jag allt och ingenting känns det som. Målar lite fasad, rensar lite svamp, ringer samtal, åker till grannen för att hämta lockläkt, tvättar, äter äpple, fotar och bloggar... Men jag tror inte att jag har hälften så mycket att göra som bönderna här omkring. Hela dagen har de jobbat i ett på åkrarna omkring vårt hus, man känner nästan pressen och stressen i luften att de måste få ordning på skörden när det är en soldag, för imorgon skall det bli dåligt väder igen...

/Johanna



Klintkontrast

Igår kväll var det så stilla och vackert i kvällsljuset. Det växer blåklintar vid sidan av åkrarna. De är så fina kontraster mot varandra, blåklintarna och säden.

/Johanna


söndag 26 augusti 2012

Ny dörr

Bakom den vackra skönheten så har vi satt in en ny dörr i groventrén. Dörren kommer att målas om i vår så att den matchar husets kulör, för just nu är den lite för "lack" i färgen. 

/Lars

torsdag 23 augusti 2012

wroom wroom

Orken kom tillbaka och då var det dags att köra sig trött igen. I dag har jag hunnit med riktigt mycket. Först satta jag upp all OSB på väggen i grovingången. Trossbotten i grovingången behövde också förstärkas med lite plank och finpassning av träbitar. Efter det så la jag vindpapp i botten för att isoleringen som kommer att sprutas in så småningom inte kommer att åka ut. Sen var det dags för att sätta en spånskiva på reglarna i matrummet. Den skivan behövs för att fördela vikten av kaminen som vi kommer att montera in. Ett väldigt pysslande med grovfil och mätande. 
I morgon kommer snickarn.....

/Lars


onsdag 22 augusti 2012

Varm

Denna lilla varelse gör mig varm i bröstet och får mig att prata med ljus röst.

/Johanna


tisdag 21 augusti 2012

Dagens

Idag var jag med min vän Arne med bina och tittade på några samhällen och fodrade dom. Jag lär mig lite mer för var gång, men kan man inget från början är det inte helt lätt. Råkade en gång komma på mig själv precis när jag kallat bina för getingar. Skämdes lite, hoppas inte att bina hörde.

/Johanna





måndag 20 augusti 2012

Dagens göromål i mål

Då var det isolerat, dock knepigare i detta lilla utrymme än jag trodde. Tjocklekarna vi hade på isolering stämde inte överens med väggarna, så det blev ett pusslande tills varje liten springa som skulle tätas var igentäppt. Mission completed!

/Johanna


Göromål

Då var dagens göromål färdiga innan det är dags för mig att fara på jobb. 
Eftermiddagen ska Johanna ta vid där jag slutade och börja isolera med Ekofiber.

/Lars



söndag 19 augusti 2012

Klass 2.

Nu när vi renoverar hittar vi då och små skatter från förr. I golvet bland spånet på toaletten så hittade jag denna kork. NOSSEBRO BR. KLASS 2 står det. Det måste betyda att det fanns ett bryggeri i Nossebro vid tiden då huset byggdes, för det måste väl vara en ölkork?. Det var kanske en dag då byggmästare Paul hade burit lass efter lass med spån för att isolera golvet som skulle läggas. En varm dag 1937. Då tog han en välförtjänt öl för att släcka sin törst och skölja ner allt det spån och damm som han andats in under arbetet. Korken den föll ur hans hand och landade i spånet för att hittas 75 år senare...

/Johanna  


Premiär!

Då var första födelsedagskalaset här på Ekelund slut. Vi firade mina 28 år med familjen. Himlen sprack upp och solen kom fram. Jag hade två tårtbakarmedhjälpare till min tjänst och en bärätare. Tack för besök, sång och presenter!

/Johanna




fredag 17 augusti 2012

Lindrev

Idag har vi varit lediga båda två och renoverat nästan hela dagen. Vi började dagen med att handla virke och en stor godispåse. Allt för att öka de genomsnittliga kilon godis vi svenskar stoppar i oss årligen och för att så fort någon av oss börjar svikta i humör, så dyker vi ner i godispåsens sockerförtrollande värld... Det har gått riktigt bra. Vi har mest varit i köksentrén och rivit, isolerat med lindrev och reglat. Lars var också en sväng inne på toaletten och rev. Kärad lindrev är det vi använder till väggar som kan bli fuktiga. Det känns bra att använda naturens material och så har den flera användningsområden, isolering och mustasch...  

/Johanna




onsdag 15 augusti 2012

Potatis

I bistra tider ska vi äta gott av potatisen från våra små potatisodlingar. Med omsorg och muskelkraft skall odling skötas med fantastisk precision och det kanske är dags att lägga ner yrket som intensivvårdssjuksköterska och bli den storbonden som jag är skapt till.  

/Lars




Taket

Sakta men säkert växer vårt vackra hus fram i den skrud som huset förtjänar. 

/Lars 

måndag 13 augusti 2012

söndag 12 augusti 2012

Äntligen

Nu börjar mina solrosor slå ut, och som jag har väntat! Känns som att solen de behövt för att växa sig starka har inte infunnits sig... Men nu är de på gång. Jag hade en tanke att det blir nog inte så mycket blommor i år, men solrosor sköter sig själva... Så jag satte MASSA, många har dock dött på vägen i för hård vind eller fått fallande grenar på sig. Men några starka kämpar finns kvar.

/Johanna



fredag 10 augusti 2012

Obehag

Inom loppet av två timmar upplevde jag obehag två gånger på vår ovanvåning. När jag borstat tänderna och gick ut från toaletten kände jag mig bevakad, och det var jag! Längst upp på murstocken vid taket satt en gräshoppa, stor som skam. Efter en stunds dividerade så hade Lars modet att få ut hopparen i gräset. När jag ca två timmar senare befann mig mellan vakenhet och sömn så kom plötsligt ett fruktansvärt ljud från ingenstans. När jag helt vaknat insåg jag att ljudet kom från under sängen! Där satt denna filur ni ser på den nedre bilden och med en tom blick pockade på uppmärksamhet. Tuppen måste vara i konspiration med någon, hur skulle han annars hamna under sängen? På andra sidan sängen ligger Lars med ett obehagligt flin...

/Johanna



onsdag 8 augusti 2012

Toa

Logistik och tidsbrist har gjort att vi fastnat för stunden i middagsrummet. För att förbruka tiden väl tog jag tag i toaletten    där vi också ska byta golv, isolera och framförallt snygga till det. 

/Lars


tisdag 7 augusti 2012

Har du sett Herr...

...Kantarell? Efter renoveringen idag gick vi ut för att plocka svamp. Vi hade med stora korgar att fylla med det överflöd av svamp som skall finnas nu. Vart fanns det överflödet?! Vi hittade dock några gömda kantareller och blev lyckliga nog av dom. Det räckte till en smörgås idag och en imorgon. Tack för det.

/Johanna





I dimman

Idag har vi varit i gipsdimmans värld. Kors i taket så hade vi en gemensam ledig dag då endast renovering var planerad. Vi hann med de mål vi satte upp i början på dagen, riktigt nöjd! Höll oss glada nästan hela dagen igenom, mycket nog tack vare mat som mamma och pappa kom med. Annars har blodsockernivån en tendens att ibland styra humöret för oss båda... 

/Johanna



måndag 6 augusti 2012

Oj

Hur var det nu igen ? Skulle jag öppna upp väggen eller skulle jag vänta ? Vad var det Johanna sa ? 
Öppningen fanns redan där, bara gömd bakom skåp av dåligt spånvirke. Att riva är lite som arkeologi, tapeter och färger dyker upp och minner om en svunnen tid.

/Lars



söndag 5 augusti 2012

Denna veckan har det hänt grejer. Vi har båda kommit igång att jobba efter semestern nu, renoveringen inne är i fortfarande i full gång, taket blev klart i fredags och nu i helgen så har vi varit på ett magiskt bröllop i Blekinge skärgård. Trött som skam är jag nu efter floder av tårar fallna för vacker kärlek. Satt och sjöng i bilen hem med min brorsdotter och somnade mitt i låten, haha. Hoppas ni mår bra!

/Johanna