söndag 29 april 2012

Det lilla projektet

Tanken var att bara ta bort spännpappen i taket, för taket skulle målas vackert. Då var det också lika bra att ta fram det vackra golvet, för det skulle slipas och målas vackert. Då var det även bra att titta i vänstra hörnet där vi har en liten vattenskada utifrån, för det skulle ändå lagas. Då uppdagades tillläggsisoleringsslarv. Då får man ändå ta bort det och göra om och göra rätt. Arga Snickarn hade nog varit glad för jag har hunnit massor i dag och jag höll mig ivartfall inom fyra väggars rum. 

/Lars






lördag 28 april 2012

ATV

Rishögen efter beskärningen av äppleträden hade gnagt oss länge. Efter att trehjulingen var såld har högen bara legat där som en  jobbig hög. Efter veteranmarknaden pysslade vi i trädgården och då kände vi att det var dags att högen skulle försvinna. Johanna gick till grannen och skulle låna ett bilsläp. Helt plötsligt hörde jag ett wroom och Johanna kom tillbaka med grannes monsteråk till ATV. 
Tacksamt att ha så väldigt trevliga grannar, helt plötsligt blev rishögen väldigt rolig och nu är det inte bara jag i familjen som vill ha en ATV 

/Lars

Entusiaster och kromad lack

Det var blå himmel och solsken strax efter klockan 07 då vi vaknade ur vår skönhetssömn? Tydligen så svängde de första bilarna in på veteranmarknaden vid just 07 så vi var redan sena... 1,5 timmar senare fick vi se kromad lack i regnbågens alla färger. Alla som kurat i sina garage under vintern får en dag som denna blomma ut och träffa sina jämnlikar. Vi fick köpt en gräsklippare, Husqvarna, precis vad vi behövde i motorväg. 

/Johanna










fredag 27 april 2012

Om jag får välja...

Efter att ha jobbat natt och sovit lagom länge tills Lars kom hem från jobbet så fanns det inte så många timmar kvar på dagen. En fredag kväll som denna valde vi att gå gå auktion. Efter deltagande i några budgivningar, en korv med bröd och festis så är kvällen gjord! Imorgon är det veteranmarknad i Nossebro, så då blir man den upplevelsen rikare. Åk dit ni med om ni kan vet ja! 

Det kommer nog bilder på auktionsfynden senare i helgen...

/Johanna



tisdag 24 april 2012

Nu händer det grejer!

Färgerna på de blommor som kommer innan träd och åkrar blivit gröna har en fantastisk färg, just för att de inte behöver konkurrera med så många andra färger. I vår trädgård dyker det nu upp godingar här och var.

/Johanna


Vad är detta för blomma, någon som vet?

Minivariant som inte är mer än 10 cm hög.

måndag 23 april 2012

Presenter

Vi har köpt oss var sin present, de heter Karl och Vera och är klassiska Monark cyklar med tre växlar. Idag fick vi dem hemlevererade av vår lanthandlare med fru, fint ska det va! Premiärturen bekräfade att det var ett köp som kommer att gynna oss en lång tid framöver. 

/Johanna


Lars försökte fjäska in sig hos grannkatten som mest var intresserad av att jaga kryp och dylikt.


Hur ska man annars kunna tvätta sig på magen?

Hur ska det annars gå till när man skall tvätta sig på magen?

/Johanna



lördag 21 april 2012

Väcka våren

När vi förra helgen bar ut plank från förrådet ovanpå hönshuset så satt det svarta fjärilar på flera brädor. I min min ovisshet om vad de var för filurer så det var föga tveksamt att de var vid liv. Men jag lade brädorna lite försiktigt åt sidan så inte fjärilarna skulle ta skada. Efter en stund var en fjäril borta. Jag beskyllde katten Iris som strök sig runt mina ben. Efter ännu en stund såg jag en annan fjäril flyga i min närhet, men det var ju en påfågelögefjäril. Det slog mig dock efter en stund att det var samma fjäril som i vårsolen vaknat till liv! Sedan fick vi beskåda ytterligare en som vaknade till liv. Vilken föreställning!

/Johanna




onsdag 18 april 2012

Trappan är redan sopad och planeringen har långsamt börjat växa fram för om något år eller två, efter lite renovering kommer vi att få inneboende i hönshuset. Här ska de tvåbenta få bästa bohag med utsikt över åkern. Servicen kommer vara god och alla förnödenheter kommer att finnas att tillgå. Enda problemet är att få katten Iris att förstå att detta inte är ett ställe för henne då hon nuförtiden vilar middag i hönslådorna.

/Lars

tisdag 17 april 2012

söndag 15 april 2012

Skepp ohoj

Lars rodde iväg i sin båt, nu hittade jag en kanot i ovandelen av hönshuset så jag paddlar efter innan han hinner för långt!

/Johanna


Nyttomaskinen

Johanna var inte helt begeistrad när jag fick infallet att köpa knubbisen. Men efter vart har de två börjat bli kompisar. Johanna har börjat använda den som den nyttomaskin den är. I dag har vi kört massa material till vår kompost med släpet och även flyttat på båten vi hittade. Vi tog även en liten romantisk åktur i byn. 

/Lars

Johanna bestämmer sig för att flytta båten 
Full fart framåt. 

Hönshusets överdel

Ibland börjar större projekt spontant och egentligen utan att vi själva vet om det. Gårdagens spontana projekt igår blev att röja ut överdelen på hönshuset. Vi skulle bara ta ut lite lite skräp när vi eldade men tillslut hade vi rivit ut allt. Med tiden har vi lärt oss att ett projekt ofta startar ett annat. 
"Borde vi inte byta golv här när vi ändå håller på"

/Lars




lördag 14 april 2012

Skattjakt

Bakom Snickeriet dumpades det någon gång motorodelar för att försvinna för framtiden. Problemet var bara att de ligger kvar när vi köpte huset samt en hel del annan skrot. Det positiva med detta är ju att man kan få några kronor även för rost. Så jag begav mig på skattjakt bakom snickeriet för att rensa bort skräpet och få en liten peng på köpet. Efter en stunds samlande hittade jag två par skor, fin design men dock lite för slitna för att användas. 


Jag hittade även ett handtag till en bil och funderar fortfarande till vilken bil ? Kan det vara en tidigt volvo? 140-240? Eller är det från en vacker Saab som har fått komma till himmelen.


I det här surhålet låg en massa skrot vilket gjorde att laddaren till "knubbisen" blev nästan gratis. 



/Lars

tisdag 10 april 2012

Skatan vid gatan

Katten Iris och småfåglarna är inte de enda som huserar hos oss. Skatparet som bor i lönnen vid vägen har säkert samlat grenar i flera generationer. 


/Johanna 



måndag 9 april 2012

Ett steg närmre...

Det finns en önskan om att ha en trädgård som ger stor skörd av både grönt och skönt. Sådant som är bra för mage och magkänsla, de som kittlar sinnen som lukt och syn. I dessa aprildagar, gäller det att förstärka de dagar som lockar med blå himmel och humlor. Så, nu har jag satt igång att så. Fröpåsarna säger så olika om frön, men jag generaliserar och gör på samma vis för alla. Jag får se hur det går, tänker man/jag för mycket är det lätt att det inte blir något gjort. Jag har satt lite olika frön bland annat några små ludna ena som vi hittade i en vildvuxen trädgård som omringade ett öde hus, mycket tveksamt om det blir något av dessa. Jag har också fått en liten fröskatt i ett kuvert av givmilda Carina.

/Johanna





Sjörövare

Jag ska säga upp mig från jobbet, hissa segel och ge mig ut på havet med min nyfunna båt från vedförrådet. Med bister min ska jag fånga fisk och vara ute i minst tio år innan jag återvänder till land. Eller så får jag hyra ett släp och åka till soptippen, vi får se hur det blir.......

Utöver mina äventyrsplaner har jag och Johanna haft våran egna påskbrasa och eldat upp vad som börjar bli slutet på all gamla trä som ligger och skräpar som ej bör förtäras i en kamin. Johanna har varit suveränt duktig och staplat ved med fantastisk precision.

/Lars 


lördag 7 april 2012

Bästa inredningsdetaljen.

Vårt lilla hus-smycke Iris. Finns det en bättre inredningsdetalj än denna? Mer och mer ser man i diverse kataloger från möbelföretag med flera att det används djur som levande inredningsdetalj, så att iordningställda egentligen ganska opersonliga rum och ytor skall bli levande och te sig som ett hem. Det förstår jag att dom gör. Hur stökigt och omöblerat vi än må ha så är detta lilla liv ett smycke i vårt hem.

/Johanna





fredag 6 april 2012

Återfall

Jag är nog inte ensam om att varje år vara optimist om att våren är tidig. Aldrig slår det heller fel för oss, när vi lite för tidigt ställt vinterskorna längst in i garderoben, hunnit byta till sommardäck eller planterat ut vårblommor. Alltid blir man lite besviken i ögonblicket då snöflingorna lägger sig och man vet att man gissat fel om vårens ankomst, i år igen...

/Johanna